Tip 1
Onze buren Hof van Huntjens
Op enkele passen lopen van 4BnB Maastricht treft u Hof van Huntjens.
Hof van Huntjens is verkozen tot het LEUKSTE RESTAURANT VAN MAASTRICHT 2017 en 2018!
Hof van Huntjens is een laagdrempelige brasserie met als speerpunt Limburgse specialiteiten voor een betaalbare prijs en  Bourgondische gastvrijheid.
Francois en Estelle Meurders heten u van harte welkom bij Hof van Huntjens.

Ambyerstraat Noord 74
6225 EG Maastricht
Telefoon: 043 8502191
info@hofvanhuntjens.nl
https://www.hofvanhuntjens.nl/home

Tip 2
De Jongens van de Branding. Denk je in Maastricht aan Indisch, dan denk je aan De Branding. Het beste Indonesische restaurant van Maastricht is gelegen aan Proosdijweg 60, tel 043 3217806

https://www.facebook.com/IndischEetcafeDeBranding/

Tip 3
Het Bassin
Het geheime stukje Berlijn in Maastricht heeft een historische binnenhaven op loopafstand van de markt. De restaurants, winkeltjes en in de zomer ook terrasjes aan het water zorgen voor een gezellige ambiance.

Tip 4
Bij Van Wijck kun je puur genieten van ontbijt, koffie, lunch, high tea, borrel en take away. Het is een gezellige plek in Wyck – vlakbij Station Maastricht – om even rustig te zitten, een krantje te lezen of juist lekker bij te praten. Alle producten zijn homemade, met oog voor detail en vol verse ingrediënten. Van Wijck is iedere dag open van 8 tot 18 uur.

Wycker Brugstraat 28 in Maastricht
T 043-8529603
E info@puurvanwijck.nl

https://www.puurvanwijck.nl

Tip 5
Café Sjiek Maastricht
Het eerste eetcafé van Maastricht. Heerlijke wijnbar. Geen restaurant, eerder een huiskamer. De kleine variant van het Franse grand Café. Met in de zomer het voordeel van een groot buitenterras in het historische stadspark. Café Sjiek bestaat sinds 1982 en is niet meer weg te denken uit Maastricht. Hier ontmoet men elkaar. Om samen te eten, te genieten van een goed glas wijn of voor een goed gesprek. Het café blijft een café, maar met een uitstekend menu waar menig restaurant jaloers op kan zijn.
Openingstijden
Café Sjiek is van maandag t/m woensdag open van 17.00 tot 02.00 uur, en op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zelfs van 12.00 tot 02.00 uur. De keuken sluit alle dagen pas om 23.00 uur.

Sint Pieterstraat 13, 6211 JM Maastricht
Telefoon (043) 321 01 58, Mail: info@cafesjiek.nl

http://cafesjiek.nl

Tip 6
Marres is een Huis voor Hedendaagse Cultuur waar wisselende kunst tentoonstellingen zijn te bezichtigen, lezingen worden georganiseerd en performances plaatsvinden. Daarnaast is er in het pand een restaurant gevestigd waar je overdag kunt genieten van een kopje koffie, een lekkere lunch of van een goed glas wijn. ‘s Avonds wordt de sterren van de hemel gekookt door chef-kok Farid Zamani. Bij mooi weer kun je in de weelderige tuin plaatsnemen achter het huis, een waar geheim van Maastricht.

Capucijnenstraat 98, Maastricht

https://www.marres.org/over-marres/

 

Tip 7
Witloof Een Belgisch restaurant met typische Belgische gerechten. Bij Witloof draait ‘t niet om culinaire hoogstandjes, maar om écht & puur eten: handgemaakt, natuurlijk, biologisch, duurzaam, eerlijk, artisanaal en smaakvol bereid volgens eigen familierecepturen.
De bierkaart van Witloof kent maar liefst 101 verschillende biertjes. Bij elk gerecht worden er meerdere biersuggesties gegeven, dus mocht je last hebben van keuzestress dan kan je hier op terugvallen. Leuk om te zien is dat Witloof een keer in de zoveel tijd veranderd van inrichting.
Sint Bernardusstraat/Helstraat 1
NL-6211HL Maastricht
(Nederland)Tel: +31 (0)43 3233538
E-mail: info@witloof.nl

https://www.witloof.nl/nl/contact/

Tip 8
Restaurant Rozemarijn
Restaurant Rozemarijn brengt een vleugje Zeeuwse roots in het hart van Maastricht. In de Havenstraat laat chef-kok Jeroen u graag ongedwongen genieten van zijn unieke, eigenwijze kookkunsten. Hij combineert zijn Zeeuwse roots graag met lokale producten en creëert met een creatieve swing verrassende smaakcombinaties uit de Vlaamse, Oosterse, Arabische en Italiaanse keuken. Laat u verrassen door ‘de chef met de bril’ en proef de zilte smaak van de zee. Met aandacht voor het product en een uitstekende service, want de puntjes staan hier steevast op de i.

Havenstraat 19
6211 GJ Maastricht
t +31 (0)43 4506505
e info@restaurant-rozemarijn.nl

https://restaurant-rozemarijn.nl/restaurant/

Tip 9
BIJZONDER
Bij Bijzonder geniet je van gerechten die gemaakt zijn vanuit een groot hart voor lekker eten. Voor gezond eten. Volgens onze visie is dat heel veel groenten, een beetje vlees en vis, suikervrij, geen gluten en veel plantaardige ‘ zuivel’. Dat betekent dat vegetariërs en veganisten dit restaurant vaak bezoeken! Naast vegetarische en veganistische opties komen ook vlees en vis liefhebbers hier eten. Met een goed glas wijn of eigenwijs speciaal biertje maak je je avond compleet. Dus durf jij het aan? Even anders te gaan?

Luikerweg 33
6212 ET Maastricht
mail@bijbijzonder.com
+31(0)43 311 0003

https://bijbijzonder.com/over-ons/

Deze website maakt gebruik van Cookies. Meer Informatie. Wanneer u gebruik maakt van onze website gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en Privacy Policy